BP House

San Giovanni Gemini (Ag) - project 2019

The project is located in an expansion area close to the inhabited center with a landscape view on the mountains and cultivated hills. The lot extends in length to the road main and is characterized by a slope throughout its development.
The volume relates to the landscape as a horizontal object that adapts to the topography existing, interlocking upstream and gently settling downstream, suspended on the main front.
The design idea takes into account future urban development, closing the project on the sides courts and opening it onto the landscape and the garden with a large window in the living area. On the opposite side the sleeping area, with narrow vertical openings, is distributed by paths which they serve the rooms with the services and that directly connect the outside.